dilluns, 28 de novembre del 2011

Característiques de Prezi

Com  ja he dit en l'entrada anterior Prezi pot arribar a ser molt útil, però a continuació explicaré algunes de les  característiques de Prezi.

És una aplicació amb la que es treballa on-line, gratuïta i amb una versió educativa (molt útil per al que ens volem dedicar en el futur).

Una altra de les característiques importants és que es pot editar i compartir col·laborativament, tot i que podem modificar els ítems de privacitat.

Una de les principals idees de prezi és que es treballa amb metàfores visuals, i en un espai en blanc, no com en el Microsoft Power Point, que es treballa amb diapositives.

L'únic que es pot canviar és la plantilla (la lletra i el fons no), llavors prezi permet mostrar plans generals, o bé, focalitzar parts concretes (com en el de les parts del cos).

Per últim dir que prezi treballa amb tecnologia flash, on els frames permeten definir parts i el path permet estructurar l'ordre dels frames.

Tot seguit us convido a què veieu el següent vídeo, que és el vídeo en el que es promociona Prezi. I a on es presenten algunes idees amb les que es pot fer ús de Prezi.


diumenge, 27 de novembre del 2011

Exposicions territori / identitat I

El passat 22 de novembre del 2011 va començar la primera sessió d'exposicions de territori / identitat Aquest treball correspon al mòdul 1. l'Escola d'Educació Infantil en el qual avaluen tant el professor de GTIC, Jordi Simón, com la professora de COED, Rosa Soler.

El treball s'ha de fer en grups de tres persones i han d'elegir un tema que es pugui relacionar amb un territori en concret. En quant a l'exposició, ha de tenir una durada de 10 minuts.

En aquesta sessió han exposat tres grups. Els títols d'aquests treballs han sigut: El Tibidabo, la felicitat en les persones i campament del Sahara.

Un cop finalitzades les presentacions, els professors van felicitar als tres grups per les exposicions que havien fet. D'altra banda, ens van dir alguns errors greus que no es podien tornar a repetir com el de posar fotografies sense llicència creative commons i sense citar el seu autor.

Prezi

El passat 24 de novembre del 2011 a classe de GTIC vam aprendre a utilitzar el prezi. Prezi és una aplicació de presentació on-line que s'utilitza per explicar quelcom amb una imatge. Com per exemple en el meu prezi he posat les diferents parts del cos.


dissabte, 26 de novembre del 2011

Primera sessió de recitació

Ahir, 25 de novembre del 2011, ha sigut el primer dia de recitació. Aquesta activitat consistia en què havíem de triar un poema que ens agrades, i que alhora volguéssim recitar als nostres companys. Per tant, l'elecció havia de ser a consciència. La professora de COED ens va assignar un dia per a recitar aquest poema que havíem de triar. 

Abans de començar, la Rosa Soler ens va manar que féssim uns exercicis d'escalfament i relaxació, sobretot a aquells qui exposaven. Aquests exercicis es basen bàsicament en prendre consciència del nostre cos, i saber-lo preparar per al moment de màxima tensió. Els exercicis van ser els següents:

  • Asseguts a la cadira, amb els peus ben posats al terra i el cos relaxat. Agafem aire pel nas mentre sentim el recorregut que fa l'aire dins nostre, com arriba als pulmons, i finalment el deixem anar per la boca. Repetim l'activitat tres vegades.
  • Per millorar la vocalització, posar-se un bolígraf a la boca i dir una frase o unes paraules.
A continuació us deixo un petit fragment d'un programa de ràdio en el que va intervenir el poeta José Miguel Molero, on va aprofitar per donar uns consells per a recitar poesia en veu alta.


Un cop tots els companys van recitar el seu poema vam passar als blocs. En aquesta segona activitat de la classe el que es pretén és que els alumnes s'ofereixin voluntaris per ensenyar el seu bloc a la classe. I així que la professora pogués avaluar tant els aspectes positius com negatius, per tal de que la alumna pogués corregir els seus errors i que també tots nosaltres veiéssim si el nostre bloc va per bon camí. 

divendres, 25 de novembre del 2011

Dansa de fades i follets

En la sessió de seminari del 22 de novembre del 2011 vam seguir presentant les feines que havíem de fer durant la SAE.

En aquesta segona classe dedicada a la setmana d'activitats extraordinàries vam explicar la visita que vam fer al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

En el meu cas, vaig anar a visitar el taller de "Dansa de fades i follets", amb algunes de les meves companyes de seminari. Vam recollir totes les imatges en un Power Point que vam presentar a l'aula mentre explicàvem en què havia consistit aquell taller.

Al MNAC també van haver-hi dos tallers més al que van anar dos grups més de companyes de seminari, i elles també van explicar-nos mitjançant un Power Point en què havia consistit la seva visita ("So i color" i "Històries en relleu").

En segon lloc, vam estar comentant la conferència que havia tingut lloc a l'auditori de Blanquerna el passat divendres. Havíem de compartir un document googledocs amb el professor en el qual dèiem les idees principals de la conferència i una valoració d'aquesta.


dijous, 24 de novembre del 2011

Diari de pràctiques

En la sessió de seminari del 21 de novembre del 2011 vam començar la classe fent un balanç de la SAE.

Les meves companyes i jo vam repassar cadascuna de les activitats que havíem dut a terme durant la setmana i vam estar comentant tant els aspectes positius com els negatius.

Més tard, vaig presentar un dels treballs que havíem de fer durant la SAE. Aquesta feina consistia en fer una presentació per googledocs on s'expliques l'acompanyament que faig fer a una alumna de tercer a la seva escola de pràctiques.

En aquesta activitat vaig intentar expressar tot el que havia viscut en aquesta petita estada, i també vaig explicar totes les activitats que fan realitzar els nens a classe.

dimarts, 22 de novembre del 2011

SAE

La Setmana d'Activitats Extraordinàries és una setmana en la que no es fa classe a la universitat, sinó que tenim proposades diferents activitats relacionades amb els mòduls i la nostra carrera, educació infantil. Les activitats que vam realitzar durant aquesta setmana del 14 al 18 de novembre del 2011, van ser les següents:

  1. Dilluns 14 vam anar al jardí de cordes, Natupark, a Cerdanyola del Vallés.
  2. Dimarts 15 vam fer una visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i cada grup vam fer una visita guiada diferent.
  3. Dimecres i dijous 16 i 17 vam estar cada alumne de primer curs acompanyant a un alumne de tercer curs a l'escola on estava fent pràctiques.
  4. Divendres 18 vam fer dues activitats. La primera, assistir a una conferència relacionada amb el lideratge dins l'àmbit educatiu, a l'auditori de la universitat. I en segon lloc, a l'auditori també van poder veure un concert dedica't a nens.
Aquest és el resum de tot el que vam fer durant la SAE.

dissabte, 12 de novembre del 2011

Treball territori

Ahir, 11 de Novembre del 2011, a classe de COED la Rosa Soler va decidir cedir-nos la seva classe per avançar els treball de territori, o bé, el treball col·laboratiu sobre comunicadors.

En aquestes dues hores de classe vaig aprofitar per avançar el treball de territori. Les meves companyes de treball i jo hem decidit fer el treball sobre la televisió, llavors vam aprofitar per comentar-li a la professora tot el que portàvem fet del treball i tot el que voliem fer. La Rosa Soler ens va corregir i aconsellar sobre algunes parts del treball que no acabaven de quadrar.



flickr

divendres, 11 de novembre del 2011

GIMP 2

Ahir, 10 de Novembre del 2011, a classe de GTIC vam estar treballant tot el relacionat amb la imatge.

Per començar, dir que els mapes de bits és el que es composa en una àrea rectangular a partir d'una matriu de punts anomenats píxels. Com per exemple: en un scanner, una càmera fotogràfica, etc.

A classe hem après a manipular aquest tipus d'imatges amb el programa lliure Gimp 2. Aquest és un programa gratuït i fàcil d'utilitzar que tothom ens podem descarregar de la pàgina web softcatala.

La grandària, el pes, la profunditat de color i la resolució són les principals característiques de les imatges. A continuació les definiré:

- Grandària: És la dimensió màxima que pot assolir la imatge, i es mesura en píxels. El resultat és la multiplicació dels píxels horitzontals pels píxels verticals.

- Pes: Es mesura amb Bytes, i és el que ocupa la imatge en memòria.
        > És important recordar que 1GB = 1.000MB.

- Profunditat de color: Capacitat que té una imatge de representar molts o pocs colors.

- Resolució: Relació que hi ha entre el nombre de píxels i l'espai que ocupen.

Després de deixar clares les principals característiques, he buscat una imatge i he fet els següents retocs:
Original

De la foto original he retallat la part que més m'ha interessat.


Retallada

Un cop tinc la part de fotografia que m'interessa. Em disposo a modificar-la per treure tots aquells elements que no haurien de ser.


Modificada

Finalment, aquest és el resultat final de la foto que he retallat i modificat.

dijous, 10 de novembre del 2011

Visita a Blanquerna

El passat, 9 de Novembre del 2011, a classe de GTIC el Jordi Simón ens va ensenyar a modificar vídeos.

Doncs, va passar-nos un vídeo, fet per ell mateix, de totes les intal·lacions de Blanquerna. Aquest vídeo tenia una durada d'uns 8 minuts, doncs, l'activitat consistia en crear un vídeo d'1 minut on es veiessin totes les instal·lacions.

La raó per la qual el vídeo havia de ser tan curt és per què és la manera que tenim d'assegurar-nos que les persones que mirin el vídeo el veuran amb atenció. Un vídeo no ha d'explicar idees sinó que les ha de transmetre en forma de sentiments. Per això les imatges han de tenir la durada exacta i la música ha de ser la més adequada.

La creació d'aquest nou vídeo l'he fet amb el programa Windows Live Movie Maker, un programa senzill d'utilitzar amb el que es pot retallar i modificar un vídeo, i el resultat final ha sigut el següent:



dilluns, 7 de novembre del 2011

Els anuncis

El passat 4 de Novembre del 2011 a classe de COED en gran grup van estar treballant la comunicació audiovisual. Primer de tot la Rosa Soler ens va posar un entrevista a Guillermo Orozco Gómez, qui va centrar els seus estudis en la recepció i alfabetització audiovisual.

Un cop vist aquest vídeo, algunes de que conclusions que hem pogut extreure és que per la educació dels nens cal que escola i família treballin conjuntament per potenciar les capacitats del nen. Una altra conclusió relacionada amb la comunicació audiovisual és que avui dia, les noves tecnologies formen part de les nostres vides. Doncs, hem d'aprendre i d'ensenyar a utilitzar-les totalment. Guillermo Orozco diu que s'ha de fer una alfabetització visual i digital que permeti un coneixement integrat en la pròpia vida.

En la segona part de la classe, vam veure uns quants anuncis per després comentar diferents aspectes. El primer que ens ha de quedar clar és que els anuncis són texts argumentatius, ja que pretenen convencer als espectadors de que el producte que promocionen és el que ells necessiten per tenir èxit, ser més popular, ser feliços, etc.

Un dels anuncis que vam veure va ser un antic de volkswagen golf, en el que associa el cotxe amb l'èxit. No importa que hagi perdut perdut diners al casino, que hagi perdut a la novia perquè té amb qui confiar, el seu Volkswagen Golf.

L'últim anunci que ens va mostrar la Rosa Soler va ser de d'un cotxe familiar de la marca Seat, en concret el model Altea. En aquesta anunci s'utilitzen els valors de la família per convencer als espectadors de què tota família ha de tenir un Seat Altea perquè és més que un cotxe. A continuació us deixo l'anunci perquè pugueu valorar vosaltres mateixos.




Per últim, he trobat aquest anunci d'Ikea en el que utilitza als nens, que reflexen la puresa i la sinceritat, la qual cosa li dona credibilitat al missatge. El missatge que vol transmetre aquest anunci és que si decores la teva casa amb els seus productes, aconseguiràs fer de la teva llar un lloc tranquil on es podrà descansar i podràs gaudir del descans i la pau que necessites després d'un dia de feina o d'escola.





dissabte, 5 de novembre del 2011

Power Point

En la segona part de la classe de GTIC del 3 de novembre del 2011 vam estar aprenent els diferents usos que pot tenir Microsoft Power Point.

Power Point es divideix en usos tradicionals i usos creatius.

1. Ús tradicional:

Es coneix com a ús tradicional de Power Point a aquell tipus de presentacions que serien les més freqüents, és a dir, una presentació amb una mica de lletra, alguna imatge. Però generalment és una presentació sencilla però que conté molta informació.
Dirigida en l'ambit educatiu, sobretot a reunions amb els pares.

2. Ús creatiu:

Aquest tipus de presentacions són bàsicament dirigides a la formació dels més petits. A classe vam estar veient diferents exemples de Power Point creatiu. Un dels exemples que vam veure va ser un poema de Cinta Mulet extret del seu llibre Aigua dolça. Poesies per a xiquets. Llegint ens vam adonar de la importància que tenia el color de fons i el de les lletres per a facilitar la comprensió de la poesia.

Per últim un altre exemple curiós de usos del Power Point va ser una presentació on es llançava una pregunta: Les granotes volen?, i tens dos possibles respostes, segons l'opció que tries la presentació segueix un camí o l'altre.


Viquipèdia

El passat 3 de novembre del 2011 a GTIC vam començar la classe fent la segona revisió de la Viquipèdia.

L'activitat consistia en tornar una mica de tot el que ens ha donat Viquipèdia. Per tant, havíem de triar algun tema del que es parlés amb aqusta pàgina i llavors tot citant ampliar la informació que havíem trobat en llibres o altres pàgines web.

La Yesenia Cortés, la Cristina de la Mano, la Sheila Chiquero i jo vam decidir ampliar la informació dels patis, com a espai de joc. És un espai molt important per als nens de l'edat que nosaltres estem formant-nos per educar. I ens va semblar que la informació que hi havia era molt escueta, per això vam decidir ampliar-la i el resultat final va ser el següent:

Pati (espai de joc)

dimecres, 2 de novembre del 2011

Estructura del discurs

A la classe de COED en la que vam estar comentant el llibre que havíem llegit també vam estar veient l'estructura del discurs, que es resumeix en la següent frase: Digues de què parlaràs (introducció), parla'n (desenvolupament) i digues de què has parlat (conclusió).

1. Introducció: "Allò que comença bé ja està mih acabat".

En aquesta primera part del discurs s'han de presentar el tema i els objectius de manera eficient, ja que és el moment de més atenció per part del públic.

A continuació algunes de les fórmules introductòries per començar el discurs:

  • Definició: Breu explicació del títol del tema.
  • Presentació dels objectius: Motivar al públic dient tot allò que s'explicarà.
  • Presentació del guió: Sobretot per a discursos molt expositius.
  • Preguntes: Anticipar-se al públic.
  • Lectura mental: Esmentar algunes preconcepcions que hipotèticament té l'auditori.
  • Documentació: Dades relacionades amb el discurs recents.
  • Afirmació provocadora: Donar una opinió atrevida, una dada espectacular...
  • Anècdota: Per introduir el tema.

2. Desenvolupament: Selecció i ordre de les idees segons l'objectiu.

En el desenvolupament s'explica tota la informació que es vol donar a coneixer en un ordre lògic. Aquesta suposa la part més llarga del discurs i per tant el públic disminueix la seva atenció. Per això és important fer ús de l'humor o exemples per a captar la seva atenció i que el discurs no esdevingui avorrit.

3. Conclusió: Síntesi final on es tanca el discurs.

Per a concluir el discurs cal fer una síntesi final de totes les idees princpals de manera global, i finalment tancar el discurs d'una manera interessant.

Per últim, algunes de les fórmules de tancament per a finalitzar el discurs:

  • Repetir la introducció.
  • Resumir els punts principals.
  • Invitació a l'acció.
  • Anunci d'un esdeveniment futur.
  • Promesa.
  • Apel·lar els sentiments i emocions.

dimarts, 1 de novembre del 2011

Com parlar bé en públic

El passat 27 d'octubre del 2011 a classe de COED vam començar veient un vídeo d'una nena de quatre anys que recitava una poesia. Tot seguit vam començar a comentar els sis primers capítols que ens havíem de llegir del llibre Com parlar bé en públic de Joana Rubio.

A continuació podeu veure el resum que vaig fer del llibre.