dimecres, 28 de desembre del 2011

Odissea

El passat 22 de desembre del 2011 va tenir lloc l'última classe de GTIC. Vam començar primer de tot explicant el tema que havíem decidit la setmana anterior sobre algun dels dos portals educatius que vam estar mirant.

El tema que vaig decidir explicar juntament amb dues companyes de classe, Carmen Coines i Anna Mateu, va ser el de Odissea.

Odissea és un entorn virtual de formació en el que hi ha una sèrie de cursos que es classifiquen per categories. En els quals hi ha un conjunt de cursos dirigits per a professors d'universitat, als quals es poden inscriure i assolir un títol com a tal. O bé, també es pot accedir al material d'aquests cursos per a consultar qualsevol informació que ens pugui ser d'interés.

Per últim, el Jordi Simón també ens va dir que per a finalitzar el nostre dossier d'aprenentatge del mòdul de l'escola d'educació infantil havia de tenir una entrada específica de conclusió en la qual s'expliqués el que passarà posteriorment amb aquest bloc i que s'ha après, etc.

dijous, 22 de desembre del 2011

Exopsicions territori / identitat IV

El passat 20 de desembre del 2011 en el mòdul de l'escola d'educació infantil vaig assistir a l'última sessió d'exposicions del treball d'identitat i territori. Els treballs que van exposar-se van ser els següents:

  • Les illes Balears.
  • Els sentiments.
  • Bellver de Cerdanya.
  • El Nadal.
  • Barcelona.
  • Els dialectes.

Un cop finalitzades totes les exposicions els professors van donar-nos alguns consells de aspectes que havíem de millorar de cara als pròxims treballs que farem en els pròxims mesos i anys a la universitat. És molt important evitar el doble discurs entre el que diem i el que apareix en les diapositives o en altres suports que poguem fer de les TIC.


dissabte, 17 de desembre del 2011

Recitació IV

Ahir, 16 de desembre del 2011 vaig assistir a l'ultima sessió de COED i de recitació de poesia.

Com cada divendres vam començar per l'escalfament per totes aquelles qui havien de recitar la seva poesia. Durant aquesta última setmana he anat fixant-me en algunes de les companyes que havien de recitar. He pogut veure com anava augmentant el seu nerviosisme a mesura que s'aporopava el divendres. I com estan tot el dia recitant-la a tothom intentant millorar per a què els hi surti perfecte, per tal d'assolir la màxima puntuació.

Un cop acabada la recitació, els resultats finals van ser molt bons i la professora les va felicitar a totes per la millora que s'havia apreciat des del primer dia.

Seguidament, vam procedir a la correcció dels blogs, on la Rosa Soler va insistir en què havíem d'ampliar la informació per a què el nostre dossier d'aprenentatge fos complert.

Finalment, vam decidir fer una activitat final que consistia en descriure una persona de classe i la resta de companyes havien de endevinar a qui estava describint.

Portals educatius

El passat 15 de desembre del 2011 a classe de GTIC vam estar buscant per les pàgines edu365 i xtec.

Edu365 és un portal del Departament d'Educació per a pares i alumnes, amb notícies, agenda, novetats canals, xats i apartats per nivells educatius.

Xtec és també un recull de recursos i pàgines per a l'ensenyament de diversos nivells (des de l'educació infantil fins a cursos superiors).

Un cop consultades totes dues pàgines havíem de seleccionar un apartat per grups per explicar a les nostres companyes en la última sessió de GTIC.

Un cop acabada aquesta activitat, vam estar fent les enquestes sobre les assignatures i els mòduls realitzats durant aquest primer semestre, per valorar les diferents assignatures i als professors d'aquestes.



Recitació III

El passat 9 de desembre del 2011 a classe de COED vam començar amb els exercicis d'escalfament per totes aquelles qui havíen d'exposar.

Jo ja vaig exposar la setmana passada, així que vaig poder gaudir de les recitacions d'una forma ben diferent a com ho havia fet els dies anteriors, ja que vaig poder estar atenta al què deien i com ho deien.

Un cop acabada l'activitat, la Rosa Soler va respondre a les preguntes que li van fer alguna de les meves companyes sobre com seria l'examen que havíem de realitzar de COED tornant de vacances de Nadal.

També vull deixar aquesta poesia recitada per Serra que he trobat a youtube i que m'agradaria compartir amb tots vosaltres.




dimecres, 14 de desembre del 2011

Exposicions territori / identitat III

El passat 13 de desembre del 2011 vam realitzar la tercera sessió d'exposicions del treball d'identitat i territori. Els treballs que van exposar-se van ser els següents:
  • Internet.
  • El Montseny.
  • La universitat, una nova etapa.
  • Un altre món, una manera diferent de valorar.
  • Els castellers.
  • Els somriures.
En general totes les exposicions van estar molt bé i el suport de les TIC també v ser molt bo. Tot i que tant el Jordi Simón com la Rosa Soler van insistir en què el discurs o guió que ens preparavem no havia de ser memoritzat, sinó que s'havien de tenir unes idees clares unes pautes. I un cop aquestes estiguessin clares elaborar el nostre propi discurs amb les nostres pròpies paraules.


diumenge, 4 de desembre del 2011

CmapTools

L'últim programa que vam aprende a utilitzar el passat 1 de desembre del 2011 a classe de GTIC va ser el CmapTools.

CmapTools és una eina per a confeccionar esquemes conceptuals. L'objectiu d'aquest programa consisteix en presentar gràficament conceptes teòrics. Per tant, l'objectiu és dur a terme un conjunt de recursos visuals que permeten vincular idees de diferents formes.

CmapTools és un programa que es pot descarregar gratuitament.

A continuació us presento un esquema conceptual d'un sopar de Nadal amb tot el menú i convidats fet amb el programa lliure CmapTools.



dissabte, 3 de desembre del 2011

Poesia

Ahir, 2 de desembre del 2011 a classe de COED vam realitzar la segona sessió dedicada a la poesia. Igual que el divendres passat vam començar amb els exercicis previs d'escalfament, dedicats sobretot a totes les que ens tocava recitar el nostre poema.

Com ja he dit abans em va tocar recitar la meva poesis, que es titula Si tens una hora de sol de Eva Muns. No és un poema gaire conegut, però és un poema que quan el vaig llegir em va agradar molt tot i que no fos d'un autor reconegut.

A continuació us adjunto el poema que vaig recitar per a què el pogueu llegir.


Si tens una hora de sol

Si tens una hora de sol,
si tens una flor que et mira,
no et recordis de l’hivern
ni et recordis de l’espina.

Si tens un llibre a les mans,
si sents una veu amiga,
no pensis en el després;
viu el goig de cada dia.

Si un record et dóna llum,
si no et falta companyia,
veuràs madurar els teus anys
com grans de blat dins l’espiga.

Si trobes el teu camí
i si sembres l’alegria,
aniràs sempre endavant,
veient com fruita la vida.

Un cop acabada la sessió de recitació ens vam disposar a la valoració dels blogs. Una de les meves companyes va sortir com a voluntaria per a ensenyar el seu blog i valorar-lo entre tots.

Un dels aspectes que va remarcar la professora és que havíem de tenir molta cura amb les faltes i que la forma d'escriure sigui la correcta.

Per últim, la Rosa Soler ens va indicar que en la proporció de classes de COED el mínim d'entrades que s'havia de tenir al bloc era de 10 a 12 entrades.

Glogster

Una altra dels programes que vam aprendre a utilitzar va ser el Glogster.

Glogster és una eina web 2.0 que ens permet crear murals digitals multimèdia. Els murals realitzats amb Glogster poden ser impresos, insertats en una web, ja sigui en un bloc d'aula o per a un ús personal. També pot ser projectat i utilitzat a classe mitja´nçant una pissarra digital com a suport a la presentació de determinats continguts.

Per últim dir que Glogster també és un programa gratuït on-line amb un funcionament molt senzill.

A continuació us deixo un exemple de Glogster, què vol representar la idea de música.



Exposicions territori / identitat II

El passat 29 de novembre del 2011 va ser la segona sessió de les exposicions del treball de identitat i territori.

Els treballs que es van exposar van ser:
  • Un mar, una manera de viure.
  • Un tresor a l'abast de tots.
  • El món disney.
  • La neu.
  • Cirque du Solei.
  • El valor del temps.
  • Escola d'Hortsavinyà.
Un tresor a l'abast de tots és el treball que vaig exposar amb la Clara Farré i la Cristina de la Mano. El que preteniem amb aquest treball era explicar la importància que té la música per a tots nosaltres, i que la podem trobar en tot el que ens envolta.

A més, segons el tipus de música, ens pot portar a uns sentiments, com per exemple alegría o tristesa...

A l'exposició us vam posar com a exemple de música la cançó de summercat (anunci d'estrella damm), en el que es podia sentir el bon amibient i les vacances d'estiu.

                                                            Nationaal Archief

Finalment, un cop acabades totes les exposicions els dos professors van sortir a comentar tant els asectes positius com els negtius. Com a caracterítica positiva de la sessió d'exposicions van dir que totes en general havíem arriscat i que era un aspecte molt positiu d'autosuperació. Per contra, com aspecte per millorar ens van dir que seguiem col·locant-nos als costats de la pantalla i que així el que feiem era donar-li protagonisme al Power Point. I és que s'ha de tenir molt present que el Power Point és només un suport digital que ajuda a l'explicació.

divendres, 2 de desembre del 2011

Gliffy

El passat 1 de desembre del 2011 a classe de GTIC vam conéixer diferents programes per a crear idees. Els programes que vam aprendre a utilitzar van ser: gliffy, glogster i CmapTools.

En aquesta entrada explicaré tot el que sé sobre gliffy.

Glliffy és un programa gratuït on-line que serveix per a fer fluxogrames. Els fluxogrames són unes representacions gràfiques que segueixen un camí amb la intenció d'arribar a una conclusió final mitjançant unes preguntes.